رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴) دستگیری سارق خودرو در شهرری آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه
سرخط خبرها

محیط‌بانان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟ | محیط‌بانی یک شغل شبه‌نظامی است

  • کد خبر: ۳۳۷۲۴۸
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷
محیط‌بانان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟ | محیط‌بانی یک شغل شبه‌نظامی است
فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست با تجلیل از شهدای محیط‌بان گفت: مسیر محیط‌بانی از آموزش آغاز و به خودشناسی ختم می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سردار رضا رستگار در مراسم افتتاحیه نخستین دوره بدو خدمت محیط‌بانی سال ۱۴۰۴ با گرامی‌داشت یاد و خاطره همه شهدا گفت: آرامش امروز ما میراث ایثار شهدایی است که در عرصه‌های مختلف امنیت، سلامت و طبیعت، جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا امروز ما در فضای امن و آرام این کلاس‌های آموزشی، در سایه‌سار علم و معرفت، از گهواره تا گام‌های بلند تمدنی، مسیر تعالی را بپیماییم.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به شهادت محیط‌بان هدایت‌الله دیده‌بان اظهارکرد: او شهیدی است که تمام عمر خود را در راه حفظ و حراست از طبیعت سپری کرد؛ شهیدی که حقیقتاً شایسته عنوان «محیط‌بان» بود و نسبت به طبیعت شناخت عمیق و عشق قلبی داشت؛ هم گونه‌های جانوری را می‌شناخت، هم گونه‌های گیاهی را و همه را از جان و دل دوست داشت.

وی با برشمردن صفات برجسته محیط‌بان شهید دیده‌بان گفت: او تنها حافظ طبیعت نبود بلکه در عرصه مشارکت‌های اجتماعی نیز حضوری فعال و مؤثر داشت.

رستگار با تکریم همه شهدای محیط‌بان، به‌ویژه دو شهید گرانقدر امسال - شهید سیدمحمد مصدق و شهید هدایت‌الله دیدبان - تاکید کرد: جای این عزیزان نه فقط در میان ما بلکه در دل تاریخ محیط‌بانی ایران برای همیشه محفوظ است.

وی افزود: اینان نه‌تنها شهید که مشعل‌داران راه‌اند؛ راهی روشن که به ما آموخته‌اند حفاظت از طبیعت، تنها وظیفه‌ای اداری نیست؛ رسالتی انسانی و الهی است و باید با الهام از این مسیر نورانی، راه آنان را ادامه دهیم و در حفظ میراث سبز سرزمین‌مان، کوشا باشیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه این دوره، صرفاً یک آموزش رسمی نیست بلکه نقطه آغاز مسیری است که با تعهد، آگاهی و عشق به طبیعت گره خورده است، گفت: آموزش فقط مختص این یک هفته نیست و این دوره تجربه‌ای است که باید هر سال آن را زندگی کنید؛ تجربه‌ای که در کنار دانش علمی و تحصیلات رسمی، شما را برای حضور واقعی در عرصه محیط‌بانی آماده می‌کند.

وی با اشاره به تازه‌وارد و جدیدالاستخدام بودن بیشتر محیط‌بانان حاضر در دوره آموزشی گفت: هنوز در آغاز این مسیر مقدس هستید و به همین دلیل آموزش را باید جدی بگیرید؛ چون آغاز راهی‌ست که به شناخت طبیعت و در نهایت، به شناخت خودمان ختم می‌شود.

رستگار با اشاره به این عبارت که «عرقی که در مسیر آموزش ریخته می‌شود، ارزشمندتر از خونی است که در میدان نبرد ریخته می‌شود،» گفت: این یعنی باید برای آموزش، تمام وجودمان را بگذاریم و امتحان‌ها، تمرین‌ها، برنامه‌های آموزشی شاید گاهی سخت باشند اما هر کدام از آن‌ها فرصتی هستند برای ساختن یک محیط‌بان آگاه، مسئول و توانمند.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست از لزوم خودشناسی محیط‌بانان گفت و افزود: شما پیش از آن‌که مراقب طبیعت باشید، باید مراقب خود و روح خود باشید و محیط‌بان باید برای خودش و خدای خودش زندگی کند.

وی سلامت جسمانی را مهم ارزیابی کرد و گفت: برای یک محیط‌بان، فراتر از سلامت جسمانی، پاک‌دستی، پاکدامنی و سلامت درون است.

رستگار با بیان اینکه محیط‌بان باید خودش را تزکیه کند و خودسازی، شرط اول این راه است، گفت: ارزش محیط‌بانی، فقط در محافظت از حیات‌ وحش یا منابع طبیعی نیست؛ بلکه در ساختن انسانی‌ست که در آیینه طبیعت، خود حقیقی و خدای خود را می‌بیند.

وی نظم و انضباط را دو ویژگی اساسی یک محیط‌بان دانست و افزود: نظم یعنی ساماندهی، آراستگی، برنامه‌ریزی و انضباط یعنی کنترل درونی، پایبندی به قوانین و رفتار مسئولانه.

رستگار با اشاره به اینکه شغل محیط‌بانی یک شغل شبه نظامی است، گفت: این لباس که شبیه لباس‌های نظامی است یک پیام روشن دارد که ما صرفاً کارمند نیستیم؛ ما حافظان خط مقدم طبیعت هستیم.

وی در پایان گفت: محیط‌بان کسی است که باید عاشق کارش باشد و اگر عشق نداشته باشد، دوام نمی‌آورد؛ نه در سرما و گرما، نه در مواجهه با خطرات پس انضباط فردی، تنها رعایت مقررات نیست بلکه جلوه‌ای از عشق شما به کاری‌ست که انجام می‌دهید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->